Notícies

PER QUÈ A MI?

Pot ser una pregunta sense resposta fruit de la desesperació que genera un diagnòstic desfavorable… o pot ser la resposta positiva generada per un grup de persones amb malalties cròniques de diversa índole i diversa intensitat, que han convertit un moment molt dur de les seves vides, en una obra de teatre que omple auditoris.

I és que rebre una notícia d’aquestes característiques fa trontollar l’esperit de qualsevol fins el punt que té la impressió que cau, que cau al buit, que cau en un pou fosc i profund. O sent que el tren de gran velocitat en que em convertit les nostres vides s’ha frenat en sec i no arribarà a la propera estació prevista (un ascens laboral o una millora econòmica, un canvi personal, familiar potser) i ara tot això, de cop s’esvaeix i, per tant, es produeix la caiguda.

La caiguda de què? en què? enlloc, de res. No hi ha cap caiguda. Només hi ha l’inesperat, l’indesitjat, el que creiem impossible d’assumir però que no és tan fort com nosaltres.

Perquè resulta que transformar el dolor, l’enuig, la impotència i la por, en força, coratge, creixement i sensibilitat, obre les portes a la vida, a la autèntica vida, a la real, a la anteriorment ignorada. I obre les portes a noves experiències, a noves activitats, a la recuperació d’habilitats oblidades, a explorar capacitats desconegudes, a relacionar-te amb persones que potser mai abans havies imaginat que trobaries, que coneixeries, amb les que descobriries coses i les transmetries als altres, que aprendries a exposar públicament el sentiment, a emocionar, a créixer amb els demés, a plantejar preguntes, aquestes sí amb resposta.

I no només això, en aquesta nova vida, en aquest teatre, també es teixeixen cercles de complicitats i vincles afectius que mai no desapareixeran.

PS. Gràcies al Roger Pallàs i a la Marta Duran per la direcció i a la Jana Ginesta per l’acompanyament musical.

 

Text: Grup de Teatre de la Fundació Salut Plus
Fotografia: Pepi Perex