Notícies

LA MÀGINA DE L’INSTANT

Quan ja queda poc temps per arribar a la jubilació, els temes de conversa solen ser molt similars, van des d’una vessant activa fins a una totalment reposada.

Hi ha qui comença a planificar un munt d’activitats per fer, sí, el raonament sempre és el mateix, ara que tindré temps, faré tot allò que m’ha quedat pendent i sempre havia desitjat dedicar-hi una estona a la setmana. Res a dir, una plantejament molt correcte, però què passa a la realitat, que la persona que ha optat per aquest sistema, va de corcoll tot el dia, arriba a casa cansada, però això sí, satisfeta.

D’altra banda, hi ha qui opta per agafar-se la vida de manera molt tranquil·la, pensa, avui no tinc res a fer, miro l’agenda, no hi ha cap visita de metge programada, puc quedar-me a casa. Opció que també és vàlida, però sent molt conscients que a casa no ens hi podem quedar sempre, anar a donar un volt, prendre un refresc amb la gent amb qui ens avenim, una conversa agradable, intercanvi d’opinions, comentaris sobre l’actualitat que ens envolta… també pot ser un opció complementària molt gratificant.

Aquí, crec que hi podríem afegir una tercera opció que es pot incorporar a qualsevol de les altres dues, això ens ho va ensenyar la Joana, una professora de la Fundació i es tracta d’aturar-se un moment, és a dir, mirar el nostre entorn i gaudir de la bellesa que ens envolta. Pot ser al matí, quan es va fent de dia, les diferents tonalitats que va agafant el cel… pot ser a la nit, quan l’efecte cromàtic és més intens, un ventall de colors que ens brinda una posta de sol… pot ser a la tardor, quan alguns arbres es posen els seus millors vestits. Tot és un regal de la natura, que sempre l’hem tingut al nostre abast i mai hem trobat aquells cinc minuts per a contemplar-la.

Us animo a gaudir diàriament d’aquests moments i viure la nostra vida amb uns altres ulls.

 

Autoria:

Text: Teresa Panareda

Foto: Pepi Perex

Usuàries de la Fundació Salut Plus

 

Destacat:

Aturar-se un moment, mirar el nostre entorn i gaudir de la bellesa que ens envolta