Notícies

VISCA LA MÚSICA!

Potser la primera que sentim és el batec del cor de la mare i la veu de la seva cançó de bressol. Després les cançons infantils ens alegren. Recordo arribar a casa de l’escola i la mare sempre tenia la ràdio encesa, cada programa identificat per una sintonia. Se’m gravava tot, fins i tot les cançons dels anuncis. Era la simfonia dels meus anys d’infantesa. Després, amb el primer “toca discos”, comencem a triar.

Perquè no ensenyem als nostres fills, nets, a escoltar melodies agradables? Introduïm-los al món meravellós del so, eduquem-los la oïda de ben petits. Tenen una capacitat d’escoltar i apreciar que no imaginem. Quan treballava amb nens petits fèiem les audicions amb tot un cerimonial: posàvem una estora a terra ens relaxàvem i deixàvem que la peça triada ens amarés… uns moments meravellosos.

Diuen que els moments rellevants de la nostra vida tenen música. Uns compassos els acompanyen i queden impresos en la nostra memòria. Les melodies van teixint records, i si aquests estan adormits unes notes poden despertar-los. De grans, escoltar una cançó pot evocar tota una època que ens semblava oblidada. Regalem estones de música a la gent gran, els farem contents.

Tenim a l’abast una delícia fruit de la creativitat i la sensibilitat. Som éssers vibratoris i tenim la possibilitat de deixar-nos bressolar per les vibracions de la música. Es un gaudi que en moments foscos rescata, ens moments de pau gratifica i en moments bons fa més feliç. Clàssica, moderna, rock, jazz, popular, òpera, rap, electrònica, sarsuela, podem triar. Hi ha moments per tot… relax, energia, dansa, marxeta, festa, tristor… Només amb un dit tenim accés a un plaer immediat a través de: mòbil, ràdio, tele, reproductors de discos, de CD…

Sempre que puguem escoltem-la en directe però, sinó, hi podem accedir de moltes maneres. Deixem que la música ens acompanyi, un plaer que fa la vida més agradable. Regalem-nos música, compartim-ne amb amics i família, petits i grans. Per mi es un ingredient màgic imprescindible en el meu dia a dia que fins i tot pot il·luminar una època difícil. Ja els nostres parents prehistòrics utilitzaven sons, cançons, ritmes… la melodia secreta de la vida.

Visca la música!

 

Text: Rosa M. Vila. Usuària de la Fundació Salut Plus
Fotografia: Pepi Perex